Zimní semestr 2023/2024 jsme úspěšně odstartovali

Máme za sebou první dva říjnové týdny, a v celkem deseti konzultačních střediscích VU3V pod hlavičkou org. UMÍME SI POMÁHAT, Z.S. jsme odstartovali zimní semestr 2023/2024.

 

Dovolím si trochu statistiky:

Celkem je aktuálně (ke dni 15. 10. 2023) za námi provozovaná Konzultační střediska VU3V u České zemědělské univerzity v Praze zaregistrováno 158 studujících senior studentů. Z tohoto počtu jich je 90 pokračujících, a 68 nových. Největší skupina studujících senior studentů je ve Frýdlantu, a to v počtu 37 osob. Tam přibyly dvě nové senior studentky. A zajímavostí u této studijní skupiny je, že ženy jsou tu v obrovské přesile, neboť jich je celkem 36. Jednoho muže máme také ve studijní skupině v Rumburku, jinak tu je celkem 13 ke studiu registrovaných senior studentek. Nejmenší studijní skupiny tvoří KS Chrastava, a to v počtu 2 senior studentek. Ke stávajícím pěti konzultačním střediskům, tedy Frýdlantu, Hrádku nad Nisou (15 senior studentů), Chrastavě, Hodkovicím nad Mohelkou (15 senior studentů), Doksům (29 senior studentů) přibyla konzultační střediska v Zákupech (6 senior studentů), Jablonném v Podještědí (11 senior studentů), Novém Boru (12 senior studentů), Stráži nad Nisou (17 senior studentů), a Rumburku (14 senior studentů). Pod hlavičkou org. Umíme si pomáhat, z.s. je aktuálně u garanta projektu VU3V, tedy u České zemědělské univerzity v Praze, registrováno 9 konzultačních středisek v Libereckém kraji, a jedno v Ústeckém kraji.

 

A jak ten start – první studijní setkání v zimním semestru vypadalo v jednotlivých konzultačních střediscích?

Začali jsme v pondělí 02. 10. 2023, v KS Nový Bor. Cesta sem z Chrastavy byla velice náročná. To, co ukazují „v google maps“, nějakých 35 minut jízdy z Chrastavy, tak to se vůbec časově nepotkalo. Vzhledem k prováděné rekonstrukci komunikace, a velikému provozu především nákladní kamionové dopravy, se cesta protáhla na 57 minut. Dalším úskalím byla dosti nepříjemná zpráva během jízdy do Nového Boru přímo z ústředí od manažerky z České zemědělské univerzity v Praze, že se potýkají s problémem na jejich webovém rozhraní, a že tedy přednáška, která měla být předmětem prvního studijního setkání v Novém Boru, nebude v tomto dni aktivní. Člověk si v takovou chvíli musí vyhodnotit priority, a nezesmutnět z toho, co sám nemůže ovlivnit. Na setkání, na otevření nového konzultačního střediska VU3V v Novém Boru byl účasten pan místostarosta Nového Boru Mgr. Tomáš Mašek, MBA, a také Bc. Jana Kučerová, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví MěstÚ Nový Bor, a také pan Mgr. Daniel Nerad, ředitel org.  Sociální služby města Nový Bor, příspěvková organizace. Senior studentům v Novém Boru bylo popřáno, aby se jim studium líbilo, a byli všichni ve studiu úspěšní. Z rukou pana místostarosty začínající senior studenti v KS VU3V Nový Bor obdrželi studijní tašku, obsahem, které byly některé pomůcky, které mohou studium zpříjemnit, a tzv. „se hodí“. V pondělí jsme se senior studenty řešili mnoho organizačních záležitostí, a i vzhledem k tomu, že nebyla dostupná přednáška na webové stránce e-senior, tak jsme alespoň vše mohli probrat srozumitelně a bez stresu, že něco nestihneme, neb zanedbáme. S některými senior studenty jsme se potkali úplně poprvé, nebyli totiž na úvodní prezentaci, kterou jsme pro potenciální zájemce měli připravenou ještě před prázdninami, a tak bylo dobré říct vše podstatné, co se studia týče, aby všichni věděli, co je čeká. Při dalším studijním setkání budeme tedy zahajovat první přednáškou, a domluvíme se, zda „čas naženeme tím“, že si nahradíme nějakým dalším dnem, anebo zvládneme dvě přednášky za sebou, abychom si drželi nastavený harmonogram dle plánu.

 

V odpoledních hodinách, v pondělí dne 02. 10. 2023, proběhlo moc příjemné první studijní setkání se senior studenty v novém Konzultačním středisku VU3V v Jablonném v Podještědí. V září jsme se s většinou přihlášených senior studentů potkali na úvodní prezentaci a představení projektu VU3V, takže naše první skutečně „studijní setkání“ mělo výrazný spád, a mohli jsme postupovat velice schopně. Nálada a energie mezi lidmi v této studijní skupině byla moc parádní. Diskuse, kterou jsme po skončení první přednášky spolu vedli, byla „lidsky moc fajn“. Bylo to takové filosofování, a zamýšlení se nad běžným životem, nad společností jako takovou, i si lidé sami ve skupince tak nějak dělali zamyšlení i sami nad sebou, co jim život dal a dává, atd. To odpoledne v Jablonném v Podještědí před dvěma týdny v pondělí bylo vskutku o velice příjemné lidské relaci.

 

V úterý 03. 10. 2023 ráno cesta směřovala z Chrastavy do Frýdlantu. Dokud je dobré počasí, tak ta cesta tam je přenádherná právě přes Vítkov a spojku nahoru alejí na Albrechtice. Ta cesta mne moc baví, vždy si to užívám od samého nastartování auta, a moc se těším na všechny ty báječné lidi. Situace ve Frýdlantu se nám zkomplikovala ještě před samotným zahájením. Proč? Poslední čtyři roky jsme se scházeli při našich studijních setkáních v příjemných prostorách velkého studijního sálu na Střední hospodářské a lesnické škole ve Frýdlantu. Od letošního podzimu jsme měli využívat nové prostory, a to v revitalizovaném kině ve Frýdlantu, a to i s ohledem na to, že letošní „příval středoškoláků“ je ve velmi vysokém čísle, a pan ředitel tamní střední školy musel připravit velice promyšlený plán logistiky a využití jednotlivých učeben ve škole. No, a co se přihodilo? Vzhledem k technickému problému, který si vyžádá ještě nějaký čas, nemůžeme využívat ani plánovaných prostor v revitalizovaném kině ve Frýdlantu. Tož, člověk se z toho nesmí „roztřást“, a musí řešit. A protože na frýdlantské radnici je moc šikovná „parťačka pro VU3V organizační záležitosti“, paní Ivanka Sitzberger, a také pan starosta Ing. Dan Ramzer, dohodlo se, že první setkání proběhlo v zasedací místnosti na radnici ve Frýdlantu, a další setkávání budou probíhat na frýdlantské základní škole. V tomto nám velice empaticky a kompetentně vyhověl zdejší pan ředitel Mgr. Bc. Petr Kozlovský. Museli jsme však ještě domluvit „change“ se skupinou senior studentů v Doksech, neboť bylo zapotřebí výuku přesunout na odpolední čas. To vše se podařilo. Všichni jsme si vyšli vstříc, a další setkání tedy budou pro frýdlantské probíhat v odpoledních hodinách v úterky na ZŠ Frýdlant.

Samotné setkání se senior studenty ve Frýdlantu bylo jako vždy moc krásné. Máme k sobě „na blízko“. Vždy se na sebe moc těšíme. Mezi námi je i paní Hanička, ta vždy připraví na začátek semestru, nebo i na konec semestru, nějaký drobný malý dáreček, pro všechny kolegyně a kolegu senior studenty, a i tutorku. Tentokrát to byl pytlíček s voňavými bylinkami, levandulí. Paní Hanička je moc šikovná, a dobré srdíčko. Vždy si tak představuji, kolik času, práce jí to dá – a také kolik své lásky tomu dává. Je to moc krásné!!!! Lidsky obrovsky silné. A patří jí obrovské poděkování. Překrásnou růžovou růži, kterou jsem dostala od milých dam, mám dosud ještě v čajovně, a růže „drží“. Téma, které jsme pro studium vybrali, jak se hned při první přednášce ukázalo, jsme vybrali úplně parádně. Hned jsme si i mohli sdílet nějaké osobní zkušenosti v oblasti lidového léčitelství a praktik čínské, a alternativní medicíny, atd. Těšíme se na další setkávání, a poznávání praktických informací a rad pro naše zdraví. Po přednášce jsme si chvíli „poseděli u dobré kávy“ a i něčem dobrém „na zoubek“ v místním dobrém podniku „Pekárna“, a trochu jsme probrali život, a zážitky za těch několik letních měsíců, po které jsme se neviděli.

 

Odpoledne jsem se přemístila z Frýdlantu do Doks. Cesta do Doks kolem Břehyňského rybníka po silnici s novým asfaltovým povrchem je doslova „idylická“ – obzvláště, když se příroda zabarvuje do krásných teplých odstínů, aby alespoň těmi barvami zahřála, když vzduch kolem už nestoupá na tak sympatické stupně jako to umí v létě. A v Doksech? No, co říct? Prostě „JÓ“, je to paráda. Náš společný druhý semestr jsme zahájili v novém prostředí. Revitalizovaný objekt komunitního centra je velice příjemný. Vše je tu nové. A i nový pan ředitel Ing. Tomáš Albl se v tomto „centru“ snaží, seč to jen jde, aby vše bylo dobře organizačně zvládnuté, aby vše bylo fajn. Spolupráce s radnicí tady funguje na jedničku podtrženou. Na předávání pamětních listů za úspěšně zvládnutý první semestr přišel osobně pan starosta Bc. Roman Fajbík, Dis. A z jeho rukou a s gratulací byly tyto důležité dokumenty předány všem dvaceti třem studujícím senior studentům. Protože „existují v životě moc dobré náhody“, anebo to možná nejsou náhody, a vše se děje tak, jak se děje, a děje se to moc hezky, tak tomu dobrá konstelace chtěla a já jsem se mohla domluvit s paní ředitelkou ZUŠ Doksy Hanou Jungmanovou, Dis. A díky její empatií a laskavému přístupu na úvodním setkání senior studentů v Doksech se nám o hudební doprovod a překrásný zážitek postaraly talentované dětičky z místní ZUŠ, mladičká Jůlinka a moc šikovný mladík Jakub. Užili jsme si to všichni plni dobrých emocí. A velmi za toto děkujeme!!!!

Studijní téma jsme vybrali také velice dobře, diskuse po přednášce byla velmi živá, aktivní, plná zajímavostí, a společný ověřovací test jsme zvládli perfektně. Skupina v Doksech je posílena o dalších 6 nových senior studentů, takže nás je už dosti veliké studijní těleso.

 

Ve středu 04. 10. 2023 cesta směřovala opět severozápadně od mého domova, a to do Zákup. Tam jsme otevírali také nové Konzultační středisko VU3V. V Zákupech měla vše moc skvěle připravené paní Bc. Michaela Šoltová, referentka kultury a propagace města Zákupy. Pro začínající senior studenty byl připravený set školních pomůcek (bloček, psací potřeby) a i přehled – harmonogram (takový kalendářík) jejich setkávání až do konce roku 2023. V Zákupech prozatím vytváříme malou studijní skupinku, ale očekáváme, že nás bude postupně více a více. I takto v šesti lidech bylo mezi námi velice příjemně, lidsky fajn nálada. Měli jsme na sebe dostatek času, a tak jsme i v rámci diskuse po přednášce měli každý dost času vyjádřit sám za sebe, jak některé probírané otázky vnímá. Na příští setkání by chtěla přijít i paní místostarostka města Zákupy, Bc. Iva Kreisingerová, které to pracovní důvody „na poprvé nedovolily“. Těším se na další setkání se zákupskými senior studenty. Bude mi milou ctí se s nimi potkávat a poznávat je více.

 

V úterý 10. 10. 2023 se uskutečnilo setkání hned ve třech Konzultačních střediscích VU3V v našem kraji, a to Hrádku nad Nisou, Hodkovicích nad Mohelkou a ve Stráži nad Nisou. Dopoledne v tento „desítkový den“ jsme se potkali s patnáctkou již odpromovaných senior studentů v Hrádku nad Nisou. Tito krásní lidé mají za sebou první tříletku, na jaře úspěšně promovali. Slavnostní ceremoniál jsme realizovali na Grabštejně. A i při našem úterním setkání jsme si tuhle společnou událost připomenuli, protože se nám to moc líbilo, a je to naše moc hezká společná vzpomínka. Sešli jsme se ve stejném složení jako v předchozím období, a zahájili druhou tříletku. Všichni senior studenti v Hrádku nad Nisou mají vždy takový velice příjemný pozitivní náboj, navzájem si věnují úsměv, a mnohdy je to o sdílení různých zajímavostí, co se kde děje, kam za kulturou, za pěkným výletem, a to je „přesně to ono“, co si můžeme vyjma společného študýrování navzájem dávat, a čím se můžeme potěšit, inspirovat. V hrádecké skupině je to velmi srdečné, a moc jsem se na hrádecké těšila. Pamětní listy a osvědčení za úspěšné absolvování tříletého studia VU3V, která nám dorazila během letních měsíců z České zemědělské univerzity Praha, senior studenti obdrželi při našem setkání. Rovněž jim popřál mnoho štěstí a úspěšného počínání při studiu pan místostarosta města Pavel Farský. O zajištění tisku skript i funkčnost veškerého zázemí pro studium se opět zhostila jako i v minulosti paní Jana Nevečeřalová. A patří jí za to veliký DÍK!!! Semestr jsme zahájili doopravdy velice zajímavým tématem, a to s tímto titulem: „Sex v době temna“. No, a jeho náplň „byla skutečně ze života….“. Myslím si, že si to budeme velmi pěkně i v rámci dalších pěti přednášek užívat, a celkové téma našeho semestrálního kurzu nesoucí název: „Každodenní život v barokních Čechách a na Moravě“, užívat. Pan lektor prof. PhDr. Jaroslav Čechura, DrSc. se moc dobře poslouchá.

V Hodkovicích nad Mohelkou zahájili semestr místní senior studenti za účasti paní starostky Ing. Markéty Khauerové a tutorky Nadi Burianové. Senior studentům byly předány pamětní listy za úspěšně absolvovaný předešlý semestr, byly probrány všechny podstatné organizační záležitosti související se začátkem semestru, a protože si vybrali senior studenti v Hodkovicích nad Mohelkou hodně zajímavé téma, a to „Habsburkové bez trůnu“, je mnoho prostoru pro možné diskuse, neb i přípravu nějaké eseje, referátu. Hodkovičtí senior studenti společně s hrádeckými mají možnost využít v tomto semestru také nabídky exkurze do hrádecké společnosti Drylock. Vše ještě musíme s paní tutorkou Naďou domluvit tak, aby se to organizačně zvládlo co možná nejlépe.

Ve Stráži nad Nisou se setkáváme v místní základní škole. Je odtud zcela dokonalý výhled na architektonickou pýchu našeho kraje – tedy Ještěd. Ve strážské studijní skupině je skupina téměř vyvážená, co se týče kategorie „muži, ženy“. Ano, žen je více, ale mužů tady není málo. Podobně je to takto „namixováno“ i ve studijní skupině v Doksech, i v Hrádku nad Nisou. Ve Stráži nad Nisou se hned od začátku schází nemalá skupina osob, a tak naše místo na setkávání – školní třída na ZŠ je skutečně „na židličky i stoly zcela zaplněná“. Studium s námi zahajoval i pan starosta obce Stráž nad Nisou, pan Ing. Lukáš Beneš, který seniorům popřál ten nejlepší start a úspěšné studijní počínání. Pro senior studenty byly připraveny studijní tašky, jejichž obsahem byly studijní pomůcky. Při organizaci studia v obci Stráž nad Nisou pomáhá paní Tereza Musilová. A vše se tu děje v takovém moc dobrém lidském klimatu. Když jsme se navzájem představovali, a každý sám o sobě něco řekl, tak vlastně z úst každého senior studenta zaznělo, že jsou šťastní v místě, kde žijí. To se moc hezky poslouchá. Když jsou lidé spokojení, a mají dobrý vztah k místu, ke své „Domovině“. Jeden ze senior studentů si symbolicky vzal na sebe černé tričko s bílým popiskem, a bylo tam cosi ve smyslu „Dělám co chci, kdy chci,… jsem důchodce….“, a to se mi líbilo, jak tam bylo shrnuto to, že v tomto věku si může člověk uspořádávat svůj čas dle toho, jak se mu to líbí a tak, jak jej to dělá spokojeným člověkem. To je moc dobré, když se lidem podaří dospět do této fáze života, a prostě si svůj život užívat tak, aby to bylo o štěstí a spokojenosti. Jen, to si nemohu odpustit, takový vtípek k těm našim budoucím setkávání ve Stráži nad Nisou – od příště si máme nosit „papuče“, abychom ve škole „nenašlapali“, a tak to budou taková pěkná studijní seniorská pozdní odpoledne v papučích. Na to se těším, už se rozhlížím po papučích, a budeme si muset rozhodně udělat společnou fotografii – to nebude mít dozajista chybu 😊

 

Celý tento „maratón“ – start zimního semestru ve stávajících i nových Konzultačních střediscích VU3V a období, které je dosti náročné na organizaci a administrativní úkony, jsme ve středu 11. 10. 2023 završili v novém KS VU3V v Rumburku, tedy v jediném středisku, které je za hranicemi našeho kraje, ale v stále ještě v regionu, který je součástí teritoria nazývaného Euroregion Nisa. Setkáváme se v Městské knihovně v Rumburku. Je to moc pěkné místo. Dalo by se říci, takové honosné místo, neboť tato knihovna je tou úplně nejseverněji položenou profesionální knihovnou v České republice, a také je situována do architektonicky luxusního místa, tedy do areálu bývalého kapucínského kláštera (barokní stavby z let 1683-1690, na křižovatce ulice 9. května a Komenského ulice). Zahájení se účastnil pan místostarosta města Rumburk Ing. Ladislav Růžička a také pan ředitel městské knihovny, a bývalý starosta města Rumburk, p. Ing. Jaroslav Sykáček. Oba pánové senior studentům popřáli vše jen to nejlepší na jejich společné studijní cestě, a senior studenti od nich „vyfasovali“ i psací potřeby, které se jim dozajista budou velmi hodit při jejich studijní přípravě. Ve všech nových KS VU3V jsme zvolili studijní téma „Etika jako východisko z krize společnosti“, a i v Rumburku jsme tedy měli společně možnost přemýšlet o životě, filosofovat si. I v tomto KS je velice skvělé lidské klima.

 

 

Všem senior studentům přeji, aby se jim společná studijní setkávání moc líbila. Aby se na každé další setkání moc těšili. A aby si udržovali pevné zdraví, a fit kondici.

 

Zde je upravený plán našich setkávání pro aktuálně běžící semestr:

 

KS FRÝDLANT – PRAVIDELNĚ 1X ZA 14 DNÍ V ÚTERKY V ČASE OD 09:00 DO 11:00 HOD V TĚCHTO TERMÍNECH: 03. 10., 17. 10., 31. 10., 14. 11., 28. 11., 12. 12.

MÍSTO VÝUKY: STŘEDNÍ ŠKOLA HOSPODÁŘSKÁ A LESNICKÁ FRÝDLANT (BUDE JEŠTĚ UPŘESNĚNO)

NAVRŽENÝ KURZ PRO ZIMNÍ SMESTR: ČÍNSKÁ MEDICÍNA V NAŠÍ ZAHRÁDCE (https://vu3v.cz/course/view.php?id=12&section=9 )

TUTOR KS: ING. BARBARA VÍTKOVÁ

 

PRO FRÝDLANT ZMĚNA OD 10/2023:

 

KS FRÝDLANT – PRAVIDELNĚ 1X ZA 14 DNÍ V ÚTERKY V ČASE OD 15:00 DO 17:00 HOD V TĚCHTO TERMÍNECH:  17. 10., 31. 10., 14. 11., 28. 11., 12. 12.

MÍSTO VÝUKY: ZŠ, ZUŠ A MŠ FRÝDLANT – PRACOVIŠTĚ ZŠ HUSOVA 344, FRÝDLANT, UČEBNA  9.A (učebna v přízemí napravo vedle hlavního vchodu)

KURZ PRO ZIMNÍ SMESTR: ČÍNSKÁ MEDICÍNA V NAŠÍ ZAHRÁDCE (https://vu3v.cz/course/view.php?id=12&section=9 )

TUTOR KS: ING. BARBARA

 

 

KS HRÁDEK NAD NISOU – PRAVIDELNĚ 1X ZA 14 DNÍ V ÚTERKY V ČASE OD 09:00 DO 11:00 HOD V TĚCHTO TERMÍNECH: 10.10., 24. 10., 07. 11., 21. 11., 05. 12., 19. 12.

MÍSTO VÝUKY: KOMUNITNÍ CENTRUM SENÍK HRÁDEK NAD NISOU

NAVRŽENÝ KURZ PRO ZIMNÍ SMESTR: KAŽDODENNÍ ŽIVOT V BAROKNÍCH ČECHÁCH A NA MORAVĚ (https://vu3v.cz/course/view.php?id=12&section=23 )

TUTOR KS: ING. BARBARA VÍTKOVÁ

 

KS HODKOVICE NAD MOHELKOU – PRAVIDELNĚ 1X ZA 14 DNÍ V ÚTERKY V ČASE OD 15:00 DO 17:00 HOD V TĚCHTO TERMÍNECH: 10.10., 24. 10., 07. 11., 21. 11., 05. 12., 19. 12.

MÍSTO VÝUKY: MĚSTSKÝ ÚŘAD MĚSTA HODKOVICE NAD MOHELKOU – OBŘADNÍ SÁL

NAVRŽENÝ KURZ PRO ZIMNÍ SMESTR: HABSBURKOVÉ BEZ TRŮNU (https://vu3v.cz/course/view.php?id=12&section=17 )

TUTOR KS: NAĎA BURIANOVÁ

 

KS DOKSY – PRAVIDELNĚ 1X ZA 14 DNÍ V ÚTERKY V ČASE OD 14:30 DO 16:30 HOD V TĚCHTO TERMÍNECH: 03. 10., 17. 10., 31. 10., 14. 11., 28. 11., 12. 12.

MÍSTO VÝUKY: KOMUNITNÍ CENTRUM DOKSY

NAVRŽENÝ KURZ PRO ZIMNÍ SMESTR: GENEALOGIE. HLEDÁME SVÉ PŘEDKY (https://vu3v.cz/course/view.php?id=12&section=15 )

TUTOR KS: ING. BARBARA VÍTKOVÁ

 

PRO DOKSY ZMĚNA OD 10/2023:

KS DOKSY – PRAVIDELNĚ 1X ZA 14 DNÍ VE STŘEDY V ČASE OD 14:30 DO 16:30 HOD V TĚCHTO TERMÍNECH: 18. 10., 01. 11., 15. 11., 29. 11., 13. 12.

MÍSTO VÝUKY: KOMUNITNÍ CENTRUM DOKSY

NAVRŽENÝ KURZ PRO ZIMNÍ SMESTR: GENEALOGIE. HLEDÁME SVÉ PŘEDKY (https://vu3v.cz/course/view.php?id=12&section=15 )

TUTOR KS: ING. BARBARA VÍTKOVÁ

 

 

NOVĚ ZAREGISTROVANÁ KONZULTAČNÍ STŘEDISKA:

KS ZÁKUPY– PRAVIDELNĚ 1X ZA 14 DNÍ VE STŘEDY V ČASE OD 09:00 DO 11:00 HOD V TĚCHTO TERMÍNECH: 04.10., 18. 10., 01. 11., 15. 11., 29. 11., 13. 12.

MÍSTO VÝUKY: KULTURNÍ DŮM V ZÁKUPECH

NAVRŽENÝ KURZ PRO ZIMNÍ SMESTR: ETIKA JAKO VÝCHODISKO Z KRIZE SPOLEČNOSTI (https://vu3v.cz/course/view.php?id=12&section=13 )

TUTOR KS: ING. BARBARA VÍTKOVÁ

 

KS STRÁŽ NAD NISOU– PRAVIDELNĚ 1X ZA 14 DNÍ V ÚTERKY V ČASE OD 15:00 DO 17:00 HOD V TĚCHTO TERMÍNECH: 10.10., 24. 10., 07. 11., 21. 11., 05. 12., 19. 12.

MÍSTO VÝUKY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA STRÁŽ NAD NISOU

NAVRŽENÝ KURZ PRO ZIMNÍ SMESTR: ETIKA JAKO VÝCHODISKO Z KRIZE SPOLEČNOSTI (https://vu3v.cz/course/view.php?id=12&section=13 )

TUTOR KS: ING. BARBARA VÍTKOVÁ

 

KS RUMBURK – PRAVIDELNĚ 1X ZA 14 DNÍ VE ČTVRTKY V ČASE OD 14:00 DO 16:00 HOD V TĚCHTO TERMÍNECH: 12. 10., 26. 10., 09. 11., 23. 11., 07. 12., 21. 12.

MÍSTO VÝUKY: MĚSTSKÁ KNIHOVNA V RUMBURKU

NAVRŽENÝ KURZ PRO ZIMNÍ SMESTR: ETIKA JAKO VÝCHODISKO Z KRIZE SPOLEČNOSTI (https://vu3v.cz/course/view.php?id=12&section=13 )

TUTOR KS: ING. BARBARA VÍTKOVÁ

 

KS JABLONNÉ V PODJEŠTĚDÍ – PRAVIDELNĚ 1X ZA 14 DNÍ V PONDĚLKY V ČASE OD 13:30 DO 15:30 HOD V TĚCHTO TERMÍNECH: 02. 10., 16. 10., 30. 10., 13. 11., 27. 11., 11. 12.

MÍSTO VÝUKY: MĚSTSKÝ ÚŘAD MĚSTA JABLONNÉ V PODJEŠTĚDÍ – ZASEDACÍ MÍSTNOST

NAVRŽENÝ KURZ PRO ZIMNÍ SMESTR: ETIKA JAKO VÝCHODISKO Z KRIZE SPOLEČNOSTI (https://vu3v.cz/course/view.php?id=12&section=13 )

TUTOR KS: ING. BARBARA VÍTKOVÁ

 

KS NOVÝ BOR – PRAVIDELNĚ 1X ZA 14 DNÍ V PONDĚLKY V ČASE OD 09:00 DO 11:00 HOD V TĚCHTO TERMÍNECH: 02. 10., 16. 10., 30. 10., 13. 11., 27. 11., 11. 12.

MÍSTO VÝUKY: DENNÍ STACIONÁŘ – MEDUŇKA V NOVÉM BORU

NAVRŽENÝ KURZ PRO ZIMNÍ SMESTR: ETIKA JAKO VÝCHODISKO Z KRIZE SPOLEČNOSTI (https://vu3v.cz/course/view.php?id=12&section=13 )

TUTOR KS: ING. BARBARA VÍTKOVÁ

 

PŘECHODNÉ PŘERUŠENÍ ORGANIZACE SPOLEČNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI STÁVAJÍCÍHO KONZULTAČNÍHO STŘEDISKA V CHRASTAVĚ:

KS CHRASTAVA – VÝUKA NEBUDE ORGANIZOVÁNA – STÁVAJÍCÍ DVĚ SENIOR STUDENTKY SE MOHOU ZAPOJIT KE STUDIJNÍ SKUPINĚ V KS HRÁDEK NAD NISOU, ANEBO V KS STRÁŽ NAD NISOU, ANEBO STUDOVAT V RÁMCI SAMOSTUDIA. V CHRASTAVĚ BUDE VÝUKA ORGANIZOVÁNA POUZE V PŘÍPADĚ, ŽE BY ZÁJEM ZE STRANY SENIORŮ O STUDIUM BYL V POČTU CCA 7-15 OSOB.

 

 

Připravila Barbara Vítková,

V Chrastavě dne 15. 10. 2023